Idei de joc cu Memolino

Gargarita Memo 

Jucatori: oricati.

Cum se joaca: Cel mai tanar jucator incepe. El alege doua dintre gargaritele distribuite pe tabla de joc si incearca sa descopere doua imagini identice. In cazul in care cele doua imagini sunt diferite, jucatorul trebuie sa aseze la loc si sa acopere gargaritele la locul lor initial. Cu toate acestea, daca cele doua imagini sunt identice, jucatorul poate pastra gargaritele. 
Castiga jucatorul care are cele mai multe gargarite la sfarsitul jocului. Daca jucati singur, jocul se termina atunci cand toate gargaritele au fost descoperite. 
Sfat: Inainte de a incepe un nou joc cu o alta carte cu imagini memo, trebuie sa puneti toate gargaritele la locul lor. Ridicati tabla de joc superioara si inlocuiti cartea cu imaginea memo sau intoarceti-o. Apoi puneti placa de joc inapoi pe cea inferioara, astfel incat sa puteti continua jocul imediat.

Ce incurajeaza? Memoria si identificarea formelor, abilitati lingvistice, abilitati motorii fine, concentrare.
Ascundem gargaritele

Jucatori: de la 2 jucatori.

Cum se joaca: Pentru a ascunde gargaritele, un jucator merge intr-o alta camera, in timp ce celalalt gaseste ascunzatori bune pentru gargarite in camera si memoreaza bine ascunzatorile. Dupa ce a terminat de ascuns, jucatorul absent intra (sau isi da jos bentita de la ochi) si incepe sa caute. Daca sunt mai multi jucatori, sunt mai multi cautatori. Toate gargaritele trebuie sa fie gasite inainte ca urmatorul jucator sa inceapa sa se ascunda. 

Ce incurajeaza? Miscarea, creativitatea, rezilienta.
Inventatorul jocului Memolino

Jucatori: De la 1 copil (incepand cu varsta de 5 ani).

De ce ai nevoie: Sabloane Schmetterline Memolino pentru colorat (descarca aici). 

Cum se joaca: Fiecare copil primeste un sablon si are voie sa se gandeasca la 10 motive diferite. Puteti alege o tema, cum ar fi animale, modele, obiecte, numere, etc. Apoi, fiecare copil deseneaza fiecare motiv de exact doua ori in orice cerc. Incercati sa va asigurati ca aceleasi motive sunt cat mai asemanatoare sau ca pot fi recunoscute. 
Sfat: Culorile pot fi adesea folosite pentru a crea o buna valoare de recunoastere. Cand ati terminat, decupati patratul de pe sablon si plasati-l in jocul Memolino! Ati creat deja un joc cu totul nou! Si cum este sa jucati jocul pe care l-ati creat? 

Ce incurajeaza? Creativitatea, abilitatile motorii, memoria, concentrarea.

Limbajul imaginilor

Jucatori: 1 jucator cu varsta de pana la 5 ani.

Cum se joaca: Jucatorul alege una dintre cartile cu imagini Memo si priveste imaginile. Cum se numesc lucrurile si animalele reprezentate pe ele? El numeste tot ce vede pe carte si intreaba daca nu stie una din imagini. Ati invatat un cuvant nou? 

Ce incurajeaza? Competente lingvistice, memorie, concentrarea.