TERMENI SI CONDITII PENTRU UTILIZAREA SITE-ULUI VENIM.RO

VENIM.RO (www.venim.ro) este un Site destinat promovarii si comercializarii de produse dintr-o gama variata de categorii (produse pentru casa, produse alimentare, articole pentru sport, jucarii etc) („Site-ul”). Utilizarea Site-ului este supusa urmatorilor Termeni si Conditii, pe care trebuie sa ii acceptati la momentul deschiderii unui cont si/sau in vederea achizitionarii de produse.

I. OPERATOR

[VENIM ESHOP] S.R.L., cu sediul social în [Stejerisului 30H, Brasov], cod unic de inregistrare [RO47497276], nr. de inregistrare la Registrul Comertului [J8/205/25.01.2023] („VENIM”) este titularul Site-ului si operatorul de date, din perspectiva prelucrarii datelor cu caracter personal inerenta utilizarii Site-ului.

II. ACCESAREA SI UTILIZAREA SITE-ULUI

Site-ul poate fi utilizat de orice persoana fizica indiferent ca achizitioneaza sau nu produse de pe Site („Utilizatorul”). Un Utilizator poate gasi pe Site informatii despre produsele comercializate de VENIM si diverse materiale de prezentare si promovare a acestor produse. Cu ocazia vizitarii Site-ului, Utilizatorul poate alege sa achizitioneze produse din portofoliul VENIM, cu conditia să aiba 16 ani impliniti la momentul efectuarii achizitiei. Pentru realizarea acestui pas, Utilizatorul are libertatea de a alege daca doreste crearea in prealabil a unui cont pe Site sau nu.

Pentru crearea unui cont se vor solicita date precum: nume, prenume, parola si adresa de email. Inainte de a face inregistrarea contului, Utilizatorul trebuie sa bifeze o casuta prin care confirma ca este de acord cu Termenii si Conditiile Site-ului. De asemenea, in masura in care doreste, Utilizatorul are posibilitatea de a accesa link-ul care trimite la Politica de confidentialitate, pentru a afla detalii despre prelucrarea datelor sale personale cu ocazia utilizarii Site-ului. In plus, dacă Utilizatorul doreste, acesta poate bifa si casuta prin care se aboneaza la primirea newsletter-ului.

Pentru accesarea contului, după crearea acestuia, Utilizatorul va utiliza numai adresa de email si parola.

De retinut ca Utilizatorul Site-ului nu are obligatia de a-si crea un cont pentru a putea achizitiona produse de pe Site. In orice caz, dupa selectarea produselor dorite (adaugarea lor in cosul de cumparaturi), Utilizatorul va fi directionat pe o pagina distincta pentru furnizarea detaliilor necesare in vederea trimiterii comenzii. In acest scop, vor fi solicitate date de facturare si livrare, precum: nume, prenume, numar de telefon, adresa de email, adresa postala, produsul/produsele comandat/e, detalii oferite de dvs. on legatura cu comanda plasată.

Pentru a afla mai multe informatii despre prelucrarea datelor cu caracter personal mentionate in aceasta sectiune, va rugam sa consultati Politica de confidentialitate .

IMPORTANT! VENIM poate modifica oricand categoriile de date solicitate pentru pentru autentificarea pe Site, daca astfel de modificari sunt necesare din motive de securitate, de imbunatatire a operatiunilor sau sunt dictate de o obligatie legala. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi si nici rezervarea automata a produsului respectiv.
VENIM poate anula comanda efectuata de catre Utilizator, in urma unei notificari prealabile adresate acestuia, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinde celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

- neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Utilizatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 
- datele furnizate de catre Utilizator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

- produsul/ele comandat/e nu mai este/sunt disponibil/e.

III. INFORMATII DESPRE PLATA SI LIVRARE

Toate preturile afisate pe Site sunt în LEI si includ TVA (cotă 9% și/sau 19%). Preturile afisate nu includ cheltuielile de livrare.

Din cauze tehnice, independente de controlul VENIM, anumite produse afisate pe Site pot avea preturile gresite. Pentru acestea, daca diferenta dintre pretul corect si cel afisat este de peste 20%, ne rezervam dreptul de a va contacta personal sau de a anula direct comanda.

VENIM isi rezerva dreptul de a modifica preturile aplicabile produselor in orice moment, fara nicio notificare in prealabil si fara motivare. Noile preturi vor fi aplicabile numai produselor achizitionate dupa data modificarii preturilor. In cazul in care nu sunteti de acord cu modificarile preturilor, aveti optiunea de a inceta achizitionarea de produse.

Plata se poate efectua doar online cu cardul. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2/CVC2). Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzactii.

Livrarea produselor se realizeaza prin intermediul unor prestatori de servicii de curierat (e.g. SameDay), la adresa de livrare indicata de Utilizator in formularul de comanda sau la punctele de livrare din reteaua furnizorului de servicii de curierat (e.g. centre Easybox), conform selectiei Utilizatorului la momentul plasarii comenzii.

VENIM livreaza produse exclusiv pe teritoriul Romaniei.

Costul livrarii este stabilit astfel:

a) [19 RON] pentru livrarea la oricare dintre punctele de livrare din reteaua furnizorului de servicii de curierat (Easybox).

b) [25 RON] pentru livrarea la adresa postala indicata de Utilizator in formularul de comanda.

c) Comenzile in valoare de minim 250 RON beneficiaza de transport gratuit. In cazul unor nelamuriri, va rugam sa trimiteti un e-mail la adresa: [contact@venim.ro]

IV. DREPTUL LA RETURNAREA PRODUSULUI CUMPARAT

Utilizatorul are dreptul sa renunte la produsele achizitionate de pe Site, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produselor, conform prevederilor OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

IMPORTANT!! - NU ESTE ACCEPTAT RETURUL PENTRU PRODUSELE DIN GAMA ALIMENTE / FOOD.

Pentru initierea unui retur, vor fi urmati pasii indicati in contul de Utilizator, prin completarea formularului de retur. Costurile de transport pentru returnare vor fi suportate de către VENIM.

Renuntarea la cumpararea unui produs se va face in urmatoarele conditii:

- produsele trebuie returnate sigilate (ambalajul intact);

- starea produselor trebuie sa fie la fel, sa nu fie deteriorate sau sa prezinte urme de uzura sau consum;

- produsul trebuie trimis in ambalajul original, impreuna cu toate documentele si accesoriile aferente si intacte, in starea in care au fost expediate de către VENIM.

In caz contrar, VENIM isi rezerva dreptul de a refuza returul sau de a percepe o taxa pentru aducerea produselor la stare de comercializare.

Renuntarea la cumparare in mod repetat va fi considerata abuz, iar VENIM are dreptul sa blocheze cu efect imediat, temporar sau permanent, accesul la contul implicat in abuz.

Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in maximum 14 zile de la acceptarea returului. Suma rambursata in urma returului va fi cea achitata de Utilizator la plasarea comenzii.

V. ACCEPTAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR

Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor, Utilizatorul este de acord ca:

(i) va furniza informatii corecte si complete in vederea utilizarii Site-ului (ex. in cazul achizitionarii de produse);

(ii) nu va utiliza Site-ul pentru a reproduce, duplica, copia, vinde, revinde, distribui, publica sau exploata in niciun scop comercial continutul, produsele sau serviciile furnizate de catre VENIM sau obtinute prin intermediul Site-ului, cu exceptia acordului scris prealabil al VENIM;

(iii) nu va utiliza Site-ul in niciun scop care este ilegal sau interzis prin Termenii si Conditiile stipulate sau prin alte politici relevante.

VI. CONDITIILE SI CONSECINTELE UTILIZARII SITE-ULUI

Orice element de continut utilizat in cadrul Site-ului, precum marcile comerciale, marcile de servicii, logo-urile, imaginile, textele, elementele grafice, materiale audio, animatii, articole si toate celelalte materiale prezentate in cadrul acestora, apartin in exclusivitate VENIM si/sau partenerilor sai. De asemenea, toate programele software si tehnologiile utilizate, oferite sau implementate pe sau prin intermediul Site-ului sunt proprietatea VENIM sau a licentiatorilor sai si sunt protejate de legislatia privind drepturile de autor si de alte legi aplicabile.

Utilizatorii au permisiunea de a utiliza toate aceste materiale numai pentru a accesa si folosi Site-ul. Aceste materiale nu pot fi copiate, dezasamblate, modificate, reproduse, publicate pe alte Site-uri sau in orice mediu computerizat legat in retea, utilizate in scop public, incadrate, schimbate sau distribuite, redistribuite, licentiate, sub-licentiate sau transferate in orice forma, de catre nicio persoana, fara acordul prealabil scris al VENIM.

VENIM ofera Utilizatorilor sai o licenta limitata, neexclusiva, revocabila pentru a vedea, printa sau descarca orice materiale utile si/sau posibile din cadrul Site-ului, exclusiv pentru uz personal, necomercial, cu conditia pastrarii in materialele descarcate a tuturor mentiunilor privind drepturile de autor si a altor elemente privind proprietatea intelectuala existente in documentele originale – fara alterarea acestora.

Utilizatorul declara si intelege ca orice utilizare neautorizata a acestor materiale reprezinta incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala ale VENIM, partenerilor sau licentiatorilor acestora si va atrage exercitarea de catre acestia a tuturor remediilor legale.

VENIM nu raspunde pentru functionarea continua a Site-ului si nici pentru folosirea acestuia prin mijloace si metode frauduloase/abuzive de catre orice persoana.

VENIM nu poate controla si nu ofera niciun fel de sugestii, garantii sau conditii privind securitatea sau continutul informatiilor externe ce sunt transmise de la reteaua Utilizatorului Site-ului, prin Internet, in vederea accesarii si utilizarii Site-ului. Site-ul este disponibil prin intermediul Internetului – retea ce nu este sub controlul direct sau indirect al VENIM.

VENIM va face tot ce este rezonabil posibil, va depune toate eforturile pentru a mentine securitatea informatiilor si va lua masuri tehnice si organizatorice adecvate in vederea asigurarii securitatii datelor, insa nu poate garanta ca informatia pe care Utilizatorul o primeste sau o trimite folosind serviciile prin intermediul Internetului va fi permanent in siguranta. Astfel, VENIM recomanda Utilizatorilor sa verifice în permanenta politicile de securitate ale browser-ului folosit, precum si terminalul utilizat pentru accesarea Site-ului, astfel incat acesta sa aiba instalat un software impotriva virusilor de orice tip sau a oricaror atacuri externe de tip cracking sau hacking.

Utilizatorului ii este interzis să folosească si/sau sa permita vreunei terte persoane sa foloseasca Site-ul pentru scopuri imorale sau ilegale.

Utilizatorul are obligatia de a pastra confidentialitatea informatiilor de acces la contul creat pe Site (respectiv, adresa de email si parola), fiind unic raspunzator pentru orice consecinte pe care le-ar putea avea divulgarea acestor informatii de acces catre un tert, indiferent daca divulgarea a fost intentionata, din neglijenta sau din imprudenta.

Utilizatorul este direct responsabil pentru toate actiunile si erorile sale care conduc la pierderi materiale si/sau prejudicii de orice fel, pentru sine sau pentru terti, indiferent daca a actionat cu intentie, din neglijenta sau din imprudenta (avand drept consecinta, de exemplu, facilitarea tentativelor frauduloase de acces). Utilizatorul poate avea acces la Site 24h/zi, 7 zile/saptamana, cu exceptia perioadelor în care Site-ul este restrictionat sau suspendat din motive tehnice.

Utilizatorii care afecteaza securitatea sistemelor sau retelelor sau care atenteaza la integritatea acestora vor suporta consecintele (penale sau civile) stabilite de normele legale aplicabile.

VENIM va depune toate diligentele si eforturile pentru ca Site-ul să functioneze la parametri maximi pentru a transmite Utilizatorilor toate datele si informatiile actualizate. Totusi, VENIM nu garanteaza ca Site-ul nu contine erori sau ca functioneaza permanent la parametri maximi, astfel ca VENIM nu va fi legal responsabil pentru vreo inadvertenta sau informatie eronata prezentata in platforma sa, insa va intreprinde toate actiunile necesare pentru remedierea cu celeritate a oricaror eventuale erori, la solicitarea oricarui Utilizator.

VII. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Informatii despre cum sunt prelucrate datele cu caracter personal colectate sau generate cu ocazia utilizarii Site-ului si despre drepturile persoanelor vizate si cum pot fi acestea exercitate se regasesc in Politica de confidentialitate .

VIII. DEZACTIVAREA CONTULUI

Daca doriti sa dezactivati contul va rugam sa ne trimite-ti o cerere de dezactivare pe contact@venim.ro.

IX. FORTA MAJORA

Toate evenimentele de forta majora definite de legislatia romana reprezinta un motiv de suspendare si stingere a obligatiilor VENIM.

VENIM nu va fi tinută raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale decurgand din acesti Termeni si Conditii, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod necorespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este orice eveniment extern imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil.

X. LEGISLATIE APLICABILA. JURISDICTIE

Acesti Termeni si Conditii sunt guvernati/e de legile din Romania.

Site-ul poate fi accesat de oriunde de pe teritoriul Romaniei, dar si din afara acestui teritoriu (i.e., din alte state), in masura in care conditiile tehnice o permit. VENIM nu garanteaza in niciun fel compatibilitatea continutului Site-ului si/sau Termenilor si Conditiilor cu legislatia aplicabila in statul de unde se face accesarea de catre Utilizator (inclusiv in ceea ce priveste prevederile referitoare la drepturile de proprietate intelectuala).

Acesti Termeni si Conditii sunt guvernati de legile din Romania. In caz de aparitie a unor dispute cu privire la Termeni si Conditii, se va incerca o rezolvare pe cale amiabila intre partile implicate. In cazul in care nu se ajunge la nicio intelegere in acest mod, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente din Romania.

XI. DATE DE CONTACT. PLANGERI SI SESIZARI

Orice Utilizator poate depune o sugestie, o plangere si/sau o sesizare care priveste sau care are legatura cu Site-ul.

Sugestiile, plangerile si/sau sesizarile vor putea fi depuse via e-mail la adresa [contact@venim.ro] Sugestiile, plangerile si/sau sesizarile transmise VENIM vor include numele, prenumele, numarul de telefon, precum si adresa de e-mail la care acesta doreste sa primeasca raspuns de la VENIM.

Plangerile si/sau sesizarile vor fi analizate de catre VENIM si vor primi raspuns in termen de maxim 30 de zile de la primirea acestora.

XII. DISPOZITII FINALE

VENIM poate, in orice moment, sa revizuiasca Termenii si Conditiile de utilizare a Site-ului. Continuarea utilizarii Site-ului va fi considerata ca o acceptare implicita a acestora din partea Utilizatorului.

VENIM recomanda Utilizatorilor sa citeasca cu atentie Termenii si Conditiile inainte de orice utilizare a Site-ului pentru a lua la cunostinta varianta actualizata a acestora.

Utilizarea Site-ului implica acceptarea in totalitate a acestor Termeni și Conditii. In cazul in care nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile mentionate, va rugam sa nu folositi Site-ul.

Versiune actualizata la data de 23.05.2023